ЗА МОРАЛА НА УЧИТЕЛЯ

Основното, което учениците трябва да знаят при проверката на писмените им работи е, че НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОТКЛОНЯВАТ ОТ ТЕМАТА.

Учителите също трябва да го знаят... За отклоненост от темата при отговор на литературен въпрос се пише двойка... Аз пиша на учителката Пенка Митева двойка /Слаб 2/ за отклонение от ТЕМАТА...

Проблемът върху който въпросното лице трябваше да разсъждава е, „МОРАЛЪТ НА УЧИТЕЛЯ“...

Простичко казано – ЗАЩО УЧИТЕЛЯТ (Пенка Митева), КОЙТО ВОДИ КУРС ЗА ПОДГОТОВКА НА УЧЕНИЦИ, КОИТО ЩЕ КАНДИДАТСТВАТ С БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА СЛЕД СЕДМИ КЛАС Е В КОМИСИЯТА ЗА ПРОВЕРКА НА ПИСМЕНИТЕ РАБОТИ НА СЪЩИТЕ ТЕЗИ СВОИ ВЪЗПИТАНИЦИ ?

П. Митева заявява нагло, че учениците отиват при професионалистите на частни уроци... У КОИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ – ТЕЗИ ДЕТО ЩЕ ПРОВЕРЯВАТ ПИСМЕНИТЕ РАБОТИ ЛИ?

Следващ въпрос: ЗАЩО ЕДНИ И СЪЩИ УЧИТЕЛИ СЕ ВЪРТЯТ В ТЕЗИ КОМИСИИ, СЛЕД КАТО В ОБЛАСТТА ИМА 250 литератори, а само колегите, които са с ВТОРИ КЛАС квалификация са 60.

Защо не са канени да участват в тези комисии?

КАК СТАВА ОПРЕДЕЛЯНЕТО НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ – УЧИТЕЛИ за ОПРЕДЕЛЕНИТЕ КОМИСИИ...

Докога и Митева ще присъства постоянно в носещите пари комисии и кой я поддържа там (чие протеже е)... Защото и преди и сега тя е все сред избраните?


P.S.: СПОМНЯ ЛИ СИ П. МИТЕВА НЯКОИ ПОДРОБНОСТИ, КОИТО ПОПЪЛВАТ ЕДРИТЕ ЩРИХИ НА ПРЕДСТАВЯНЕТО И ДО ТУК:

През 1989 г. тя ми отне девети клас в СОУ „Н.Й. Вапцаров“ като зам. директор и искаше да се кичи с успехите им, които аз отгледах вследствие на многогодишната работа с този клас като учител по Литература и кл. ръководител.

След продължително настояване от страна на родителите, вие бяхте принудена да го отстъпите... факт. Следващата година обаче се наложихте /нали бяхте зам. директор/ и успяхте да ми отнемете випуска в десети клас въпреки масовите и настоятелни протестите на родителите...

1997Няма коментари:

Публикуване на коментар